NEINVAZIVEN PREDROJSTVENI TEST NIFTY

NIPT je neinvazivno predrojstveno testiranje s katerim odkrivamo Downov sindrom in druge najpogostejše kromosomske nepravilnosti pri plodu.

NIFTY test, ki ga lahko opravite tudi v našem centru Akumed, je trenutno najbolj kompleten in vodilen predrojstveni test v svetu. Do danes ga je opravilo že več kot 2,5 milijona nosečnic.

Omogoča testiranje za tri najpogostejše kromosomske nepravilnosti, in sicer trisomijo 21 (Downov sindrom), trisomijo 13 in 18, hkrati pa ponuja testiranje še za 60 klinično relevantnih sindromov delecij in duplikacij ter anevploidije spolnih kromosomov. Lahko razkrije tudi spol otroka.

NIFTY test zahteva zgolj odvzem ene epruvete krvi nosečnice, v kateri že  od 10. tedna nosečnosti dalje  krožijo majhni fragmenti plodove proste DNK. Tako je za nosečnico in plod popolnoma varen, ker ne predstavlja nobenega tveganja za splav. Natančnost testa je višja od 99%. Rezultati so na voljo v 10 delovnih dneh.

NIFTY test je bolj natančen kot tradicionalni presejalni testi in v nasprotju z invazivnimi metodami, kot je amniocenteza, ne predstavlja nikakršnega tveganja za mater ali otroka.

Vse o Nifty testu si lahko preberete na spletni strani www.niftytest.si.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo v centru  Akumed.